>
THENIESHQIP
Thënie Për Gjuhën Shqipe
thealtagthealtag
2022-07-18 21:07:41
Toskerishtja, gegerishtja qendrojne bashk ne unison, jane shpirti i nje kombi qe na mban, idetifikon, dialekti jug-veri gjuhen shqipe e pasuron.
thealtagthealtag
2022-07-07 08:16:59
Gjuha jonë embël tingllon, si komb jemi shtat miljon. Jemi treshe e pa ndarë, Shqipëri Flamur Shqipëtar.
thealtagthealtag
2022-06-29 18:10:57
Gjuha Shqipe fton, dashuron, hap portën, nektarin e jetës ofron, ndërton përjetësi poezisë, prozës e ardhmërisë, edukon rininë dijedashes të Arbërisë.
thealtagthealtag
2022-06-10 07:39:48
Jemi komb i pa parë. Jemi të lumtur që jemi Shqipëtar. Gjuhën tonë mos ta përzihem. Në vendë të Okes të themi mirë.
thealtagthealtag
2021-10-23 15:47:15
Pasi të humbësh historinë, gjuhën dhe kulturën, pastaj e ke radhën ti vet!
thealtagthealtag
2021-10-22 07:12:09
Rrënja e një populli, është gjuha e tij.
thealtagthealtag
2021-07-28 06:49:11
Eh... me rrihni, eh... me vrisni, veç pa germa, mos me lini. Nuk i dua jo per emer, por jan gjaku im ne zemer!
thealtagthealtag
2021-05-06 14:50:21
Gjuha shqipe eshte e shkruar me gjakun e Petro Nini Luarasit, Papa Kristo Nevoganit, Vaskal Todrit, rilindasit bene sakrifica te panumerta. Detyra jone eshte ta mbrojme nga agjentet e globalizmit, qe tua leme si kristal brezave qe do vijne, ashtu si na e lane te paret tane.
thealtagthealtag
2021-05-06 14:46:22
Vetem nepermjet gjuhes indetifikojm te shkuaren, krenohemi per te tashmen, percaktojm te ardhmen.
thealtagthealtag
2021-02-12 00:25:03
Të mbetur pa unitet fetar, e vetmja lidhje që ka mbajtur shqiptarët të bashkuar ka qenë gjuha.
thealtagthealtag
2021-02-12 00:25:03
Rilindja e gjuhës sonë është rilindje e jetës sonë kombëtare.
thealtagthealtag
2021-02-12 00:25:03
Letërsia jonë popullore është ruajtur dhe përcjellë vetëm nga gratë e fëmijët dhe nuk mund të mos merrte veçse formën naive të gjuhës së tyre.
thealtagthealtag
2021-02-12 00:25:03
Gjuha shqipe është sa muskuloze aq edhe të brishtë.
thealtagthealtag
2021-02-12 00:25:03
E ashpër, e vrazhdë, si populli i fuqishëm që e flet, por edhe plot shije e hijeshi, si frutat dhe lulet e malit ku flitet, gjuha shqipe – ndonëse e varfëruar nga një palëvrim shumë herë shekullor – është e aftë të shprehë, me një ndjenjë të mrekullueshme, nuancat, konceptimet më të holla e të mprehta të mendimit njerëzor.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Vritmëni, po ma ruani gjakun se do t’u duhet nipërve dhe stërnipërve tuaj të shkruajnë gjuhën shqipe.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Fillimi e themeli i çdo diturie është gjuha… Ne shqiptarët, duhet ta ruajmë me kujdes gjuhën tonë, si një pishtar të denjë që të mos e shuajnë erërat armike…
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Gjuhët e huaja të duhen vetëm kur shet, se kur shkon të blesh të gjithë të marrin vesh si ç'ke me të.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Geg' e tosk', malsi, jallia jan' nji komb, m'u da, s'duron; fund e maj' nji a Shqipnia e nji gjuh' t'gjith' na bashkon.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Egoizmi i flet të gjitha gjuhët dhe i luan të gjitha rolet, edhe atë të zemërgjerësisë.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Bota ka një shpirt, dhe kush arrin ta kuptojë këtë shpirt, do të arrijë të kuptojë gjuhën e gjërave.
{{ page + 1 }}/{{ pages }}