>
THENIESHQIP
thealtagthealtag
2021-02-12 00:25:03
Shqiptar i vërtetë e i mirë është ay që vë gjithënjë e kurëdo kombërinë përpara fesë, nuk ka vëllezër ata që ka në besën e tij, por ata që ka në kombëri të tij.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Zgjuarësia është një dritë hyjnore, ndriçimi i së cilës ndrit jo vetëm sipërfaqen e sendeve, por edhe brendinë e tyre
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Zemra e njeriut të përsosur është gjithmonë e pezmatuar, por fytyra e tij është kurdoherë e gëzuar.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Zemra është një fëmijë që kujton se bëhet çdo gjë që dëshiron.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Vjehrra nuk e kujton asnjëherë kohën e nusërisë.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Virtyti i bën të dashur (me njëri — tjetrin) njerëzit e mëdhenj, njerëzit e zakonshëm — dëfrimi dhe zbavitja, të këqijtë — vagabondazhi dhe delikti.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Viktimat e gjuhës janë më të shumta se ato të shpatës.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Vetmia është më e mirë se shoku i keq.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Trimëria në muhabet dhe eleganca në fushën e luftës s’bëjnë para.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Trim është ai që vdes për të ruajtur nderin e tij kombëtar ose për të mirën e njerëzimit.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Tri raste kanë tri virtyte shumë të pëlqyeshme: të ndihmosh nevojtarët kur janë në gjendje të vështirë, të thuash të vërtetën edhe në zemërim, të falësh kur je i zoti të ndëshkosh ose të hakmerresh.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Toka mund t'i ushqejë njerëzit fare mirë; vetëm pse shumica e pasurisë shpenzohet pa vend, e shumica e njerëzve mbeten të uritur.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Ti japësh pozitë dhe të nderosh një njeri pa merita është si të hedhësh në ndyrësira një qese me inxhi (margaritarë).
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Të riun mund ta çosh në çdo rrugë, por plakun është vështirë ta kthesh nga rruga e tij.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Të do ai që nuk të fal gabimet.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Sikundër që elefantin e vrasin për dhëmbët e tij të çmueshëm, disa guaska deti i gjuajnë për margaritarët që kanë brenda e që bilbilin e robërojnë për zërin e tij të bukur, kështu edhe njeriun — të shumtën e herës — e rrezikon vlera e tij e lartë.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Shkolla e qytetarisë dhe e moralit të një kombi kuptohet nga këngët dhe lojërat e tij.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
Shkalla e parë e marrëzisë është të kujtosh se je i mençur
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
S’ka fjalë më të keqe se sa fjala e mirë e folur pa vend.
thealtagthealtag
2021-02-08 14:34:41
S'ka gjë më të keqe se të përqeshurit, sepse më shumë prek të mirët se të këqijtë.
{{ page + 1 }}/{{ pages }}